Písek

14.–15. 08. 2021
Detailní informace o akci
Vstup zdarma. Jedinečnou atmosféru GFF si budete moct užít úplně poprvé také v Písku. V Palackého sadech se sejdou milovníci jídla a pití a Vy nesmíte chybět mezi nimi. Připravujeme pro vás báječnou akci! První ročník GFF v Písku se blíží.

Sobota

10:00
Zahájení Garden Food Festivalu s Markétou Hrubešovou
1. ročník startuje
10:30
Duodos
Hudební projekt vynikajícího instrumentalisty Jiřího Výborného, který spolupracuje s různými zpěvačkami. Jiří Výborný je ostřílený baskytarista a ukulelista a v rámci hudebního vystoupení na Garden Food Festivalu představí Duo Duodos originální provedení známých písní.
12:00
Vaření s šéfkuchařem
Šéfkuchař Ondřej Molina - Back2Back cooking
Šéfkuchař vs. návštěvník. Zády k sobě, pod dohledem kamer. Jedno jednoduché jídlo, stejný čas. Návštěvník na základě instrukcí od šéfkuchaře bude vařit stejné jídlo. Těšte se na výsledek!
13:00
Radek Příhonský — Mexické sope
Vařil v těch nejluxusnějších restauracích v Česku a ve světě, reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli a Dánsku. Jeho pokrmy jste mohli ochutnat i třeba v hotelu Grand Hotel Pupp. A pro vás bude Radek Příhoňský připravovat mexickou specialitu Sopes, malé košíčky plněné nekonečnou řadou náplní.
13:00
Zážitek pro dospělé
Lukáš Neckář — Sushi pro dospělé
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář.
Koupit vstupenku
14:00
Markéta Hrubešová — Tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

15:00
Vaření s šéfkuchařem
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou
Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.
15:00
Zážitek pro děti
Lukáš Neckář — Sushi s dětmi

Koupit vstupenku
15:30
Thermomix — Markéta Hrubešová

Méně času v kuchyni a více času na vaše blízké.

16:00
Lukáš Neckář — Color Sushi Show (o sushi od A do Z)

Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.

17:00
Thermomix — Markéta Hrubešová

Méně času v kuchyni a více času na vaše blízké.

19:00
Adriano Trindade
Pochází z brazilského města Porto Alegre a je jedním z nejuznávanějších současných interpretů. Jedná se o skvělého muzikanta, který se účastnil významných festivalů v Evropě a hrál v renomovaných jazzových klubech. Koncertoval v padesáti čtyřech zemích světa, jeho poslední, pátá deska nazvaná Balancando Jazz je k dispozici na čtyřiapadesáti digitálních platformách ve světě a v Čechách také natočil dvě živá alba. Instrumentální zdatnost, energie a celková sehranost je na opravdu vysoké úrovni. Brazilský jazzový zpěvák, dnes žijící v Berlíně, je také kytarista a skladatel a je považovaný za zakladatele samba rocku v Novém Zélandu, kde několik let žil. Nenechte si ujít brazilské rytmy a strhující jazzová sóla v jeho fantastickém podání.

Neděle

10:00
Zahájení
Nedělní program GFF Písek startuje!
11:00
ZRUŠENO! David Valíček — Vaříme a dochucujeme octem
Patron Ostravských kurzů vaření a šéfkuchař, který prošel zkušenostmi v luxusním hotelu Burj al Arab v Dubaji nebo v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, se s vámi podělí o své zkušenosti kouzlení s octem a proč jsou jednotlivé druhy odlišné a co to může přinést. Toto zlato v kuchyni vám představí ve své verzi Bzeneckého salátu.
11:00
Zážitek pro děti
Lukáš Neckář — Sushi s dětmi
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář se věnuje i dětským kurzům a pod jeho taktovkou vznikají profi výsledky.
Koupit vstupenku
12:00
Thermomix — Markéta Hrubešová

Méně času v kuchyni a více času na vaše blízké.

13:00
Radek Příhonský — Mexické sope
Vařil v těch nejluxusnějších restauracích v Česku a ve světě, reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli a Dánsku. Jeho pokrmy jste mohli ochutnat i třeba v hotelu Grand Hotel Pupp. A pro vás bude Radek Příhoňský připravovat mexickou specialitu Sopes, malé košíčky plněné nekonečnou řadou náplní.
13:00
Zážitek pro dospělé
Lukáš Neckář — Sushi pro dospělé
S šéfkuchařem Lukášem i Lídou se naučíte sushi stejně dobře jako on.
Koupit vstupenku
14:00
Markéta Hrubešová — Tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

15:00
ZRUŠENO! David Valíček — Food styling (velká soutěž o Big Green Egg)

Velká soutěž o gril Big Green Egg. Říká se, že člověk jí očima a své o tom ví i šéfkuchař David Valíček. V této soutěži, která probíhá ve všech městech dá šanci několika z vás, abyste na stage vytvořili stejný pokrm, který musíte upravit podle vlastní fantazie. David vše ochutná, zhodnotí a vyhlásí. Výherce obdrží cenu a bude zařazen do dalšího slosování, které bude o Big Green Egg a proběhne v 20. 9. na našich sociálních sítích. Tak co, dokážeš připravit lákavější pokrm ze stejných surovin, než ostatní?

Zapojit se do soutěže
16:00
Vaření s šéfkuchařem
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou

Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.

17:00
Oficiální ukončení festivalu

Přehled prodejců

Pod tímto logem najdete food truck projektu podporující českou kuchyni Czech Specials.

Nejlepší a nezapomenutelná zábava.

Přivezeme na akci unikátní sortiment Japonských nožů YAXELL.

Chutná a lahodná zmrzlina na prvním místě.

Bzenecký ocet si pro náš festival připravil limitovanou edici balení sad ovocných octů (jablečný, vinný bílý a červený, Balsamico ocet a crema, Speciál na saláty), ke kterým obdržíte zdarma knihu 100 receptů pro vaření s octem.

Domácí waffle? A na špejli? Jasně, že ano. U nás si vyberete dle vlastního výběru.

Nespočet variací, zvláštnost a jedinečnost, to jsou nápoje Bubble Tea

Určeno pro všechny milovníky mexické kuchyně.

Ondřej Molina je kuchař, který nasbíral své zkušenosti v různých koutech světa především v restauracích s michelinským oceněním.

Koktejlový catering, který zajišťuje koktejlový servis více jak 15 let. Koktejly jsou připravovány opravdovými profesionály, zde je jedinečná možnost originální koktejly ochutnat.

Cafe LaFamilia je prodejce s exkluzivním sortimentem. Při přípravě dezertů používají pouze kvalitní výrobky a vaří jen z přírodních surovin a to například musové dezerty, které okamžitě zaujmou. A k tomu návštěvníkům akcí rádi nabídnou šálek kávy.

V profesionálním mobilním baru bude k dispozici čepované moravské Frizzante nebo Prosseco a s ním i míchané drinky. Na míchané drinky používají pouze vlastní domácí sirupy a čerstvé ovoce.

Pestrobarevné sushi, spojení barevné rýže, široké palety zeleniny a směsi koření, to vše Vám předvede Lukáš Neckář. Nechte se stáhnout do víru skvělých chutí.

Kvalitní hranolky dle belgické receptury jsou vždy čerstvě a ručně nakrájené. Specifické je také dvojí smažení, vlastní receptura čerstvých speciálních italských omáček a dipů.

Jsme výborné cateringové bistro, ve kterém se zaměřujeme na americkou a mexickou kuchyni.

Vzbudíme v návštěvnících festivalu horskou dráhu emocí: počínaje vyděšením, přes zvědavost a se zakončením překvapivě skvělého chuťového zážitku.

Nejsme fastfood, ale děláme kvalitní jídlo rychle. Připravujeme SMASH Burgery jak mají být.

Říká se, že rakouská vína patří mezi ta nejlepší v Evropě. A je to pravda. Ochutnejte sami a hned poznáte proč.

Díky všem lokálním partnerům

Pořadatel pro toto město

BcA. Martina Paláčková

Centrum kultury města Písek
nábřeží 1. máje 1605, Budějovické Předměstí
397 01 Písek

IČO: 71294619
DIČ: CZ71294619

Pr 707 vedená u Krajského soudu v Českých Budějovicích

Poslední článek z blogu
Garden Food Festival
Soutěž o grill!