Ostrava

18.–19. 09. 2021
Detailní informace o akci
Už se nemůžeme dočkat, až se Černá louka v Ostravě znovu promění v ráj dobrého jídla a pití. Připravujeme opravdu báječnou akci! 7. ročník GFF v Ostrava se blíží.

Sobota

10:00
Hlavní Stage
Zahájení festivalu s Markétou Hrubešovou
7. ročník Garden Food Festival startuje
10:15–11:00
Představení prodejců
11:00
Hlavní stage Vaříme s profíkem
David Valíček — Vaříme a dochucujeme octem

Patron Ostravských kurzů vaření a šéfkuchař, který prošel zkušenostmi v luxusním hotelu Burj al Arab v Dubaji nebo v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, se s vámi podělí o své zkušenosti kouzlení s octem a proč jsou jednotlivé druhy odlišné a co to může přinést. Toto zlato v kuchyni vám představí ve své verzi Bzeneckého salátu. Bzenecký ocet slaví 100 let.

David Valíček
11:00–12:00
Bonduelle stan Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Sushi s dětmi

S šéfkuchařem Lukášem i Lídou se vaše děti naučí jak vytvořit skvělé sushi. Rodiče se mohou zapojit a uvidí se, komu to půjde více. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji. 


Vstupenka na workshop
12:00–12:30
Hlavní Stage Kuchařská výzva Program pro dospělé
Back2Back cooking s Ondřejem Molinou
Šéfkuchař vs. návštěvník. Zády k sobě, pod dohledem kamer. Jedno jednoduché jídlo, stejný čas. Návštěvník na základě instrukcí od šéfkuchaře bude vařit stejné jídlo. Těšte se na výsledek!
Ondřej Molina
12:00–13:00
Bunduelle stan Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Závitky s dětmi
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář se věnuje i dětským kurzům a pod jeho taktovkou vznikají profi výsledky. Společně s Lídou Ora, šéfkuchařkou na asijskou kuchyni, si vaše děti připraví závitky se zeleninou Bonduelle. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji.  
Vstupenka na workshop
13:00–13:30
Hlavní stage Příběh kávy
YCOFFEEBIKE

Kultura výběrově kávy aneb jak se správně mele káva či šlehá mléko.

14:00–14:30
Hlavní stage Vaříme s profíkem
Markéta Hrubešová — tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

14:00–15:00
Bonduelle stan Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Poke Bowl
Co to je POKE BOWL? Poke je čím dál více trendy jídlo po celém světě. Nejvíce se proslavilo na Hawaji. Má miliony podob a vy si připravíte to možná nejlepší poke ve svém životě! Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji.  
Vstupenka na workshop
15:00–15:30
Hlavní stage Vaříme s profíkem
Veronika Gruntová — máma z gruntu zavařuje/steriluje červenou řepu se zelím

Vařím z toho, co doma máme, a přesto zdravě a levně. Snažím se co nejvíce využívat potraviny sezónní a lokální. Netrávím tak u plotny zbytečně moc času a mohu ho věnovat dětem, rodině, jiným povinnostem nebo sama sobě. Partnerem je Bzenecký ocet, který slaví 100 let.

Máma z gruntu
15:00–16:00
Bonduelle stan Zážitek pro dospělé Kapacita 20 míst
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Sushi pro dospělé
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji.  
Vstupenka na workshop
15:45–16:15
Prezentace prodejců
16:30–17:00
Hlavní stage Vaříme s profíkem
Lukáš Neckář — Color Sushi Show

Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.

Lukáš Neckář
17:15–17:45
Prezentace prodejců
18:00
Hlavní stage Hudba
Koncert kapely Krackhouse Family
20:00
Konec sobotního programu

Neděle

10:00
Hlavní stage
Zahájení s Markétou Hrubešovou
Nedělní program Garden Food Festivalu startuje!
10:15–10:45
Prezentace prodejců
11:00–11:30
Hlavní stage Soutěž
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou
Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.
11:00–12:00
Bonduelle stan Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Sushi s dětmi
S šéfkuchařem Lukášem i Lídou se naučíte sushi stejně dobře jako dospělí a možná dokonce i lépe! Rodiče se mohou zapojit a uvidí se, komu to půjde více. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji. 
Vstupenka na workshop
11:30–12:00
Prezentace prodejců
12:00–12:30
Hlavní stage Vaříme s profíkem
Veronika Gruntová — máma z gruntu zavařuje jemné cuketové zelí

Vařím z toho, co doma máme, a přesto zdravě a levně. Snažím se co nejvíce využívat potraviny sezónní a lokální. Netrávím tak u plotny zbytečně moc času a mohu ho věnovat dětem, rodině, jiným povinnostem nebo sama sobě.

12:00–13:00
Bonduelle stan Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Závitky s dětmi
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář se věnuje i dětským kurzům a pod jeho taktovkou vznikají profi výsledky. Společně s Lídou Ora, šéfkuchařkou na asijskou kuchyni, si vaše děti připraví závitky se zeleninou Bonduelle. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji. 
Vstupenka na workshop
12:30–13:00
Prezentace prodejců
13:00–13:30
Hlavní stage Příběh kávy
YCOFFEEBIKE

Kultura výběrově kávy aneb jak se správně mele káva či šlehá mléko.

Ycoffeebike
14:00–14:30
Hlavní stage Vaříme s profíkem
Markéta Hrubešová — tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

Markéta Hrubešová
14:00–15:00
Bonduelle stan Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Poke Bowl
Co to je POKE BOWL? Poke je čím dál více trendy jídlo po celém světě. Nejvíce se proslavilo na Hawaji. Má miliony podob a vy si připravíte to možná nejlepší poke ve svém životě! Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji.  
Vstupenka na workshop
15:00–15:30
Hlavní stage Soutěž Zážitek pro dospělé
Soutěž o gril Big Green Egg ve Food styling

Velká soutěž o gril Big Green Egg. Říká se, že člověk jí očima a své o tom ví i šéfkuchař David Valíček. V této soutěži, která probíhá ve všech městech dá šanci několika z vás, abyste na stage vytvořili stejný pokrm, který musíte upravit podle vlastní fantazie. David vše ochutná, zhodnotí a vyhlásí. Výherce obdrží cenu a bude zařazen do dalšího slosování, které bude o Big Green Egg a proběhne v 20. 9. na našich sociálních sítích. Tak co, dokážeš připravit lákavější pokrm ze stejných surovin, než ostatní?

Zapoj se do soutěže
15:00–16:00
Bonduelle stan Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem - Sushi pro dospělé
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI. Délka kurzu je 60 - 70 minut. Kapacita je omezena - vstupenky na workshop již v prodeji.  
Vstupenka na workshop
16:00–16:30
Hlavní stage Soutěž Zážitek pro dospělé
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou
Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.
17:00
Oficiální ukončení festivalu

Přehled prodejců

Bzenecký ocet si pro náš festival připravil limitovanou edici balení sad ovocných octů (jablečný, vinný bílý a červený, Balsamico ocet a crema, Speciál na saláty), ke kterým obdržíte zdarma knihu 100 receptů pro vaření s octem.

Bonduelle je rodinná společnost, která pracuje již sedm generací v oblasti zemědělské produkce, která dbá o šetrný přístup k půdě a jejím pracovníkům.

Ondřej Molina je kuchař, který nasbíral své zkušenosti v různých koutech světa především v restauracích s michelinským oceněním.

Pestrobarevné sushi, spojení barevné rýže, široké palety zeleniny a směsi koření, to vše Vám předvede Lukáš Neckář. Nechte se stáhnout do víru skvělých chutí.

#smoothina je spojení světoznámého ovocného smoothie a prvotřídní kvalitní zmrzliny. Základem každé Tvé SMOOTHINY je zmrzlina, která se kombinuje s PRAVÝM OVOCEM.

Makronky, eclairs, tartaletky, cupcakes a spoustu dalších sladkostí.

Svým specifickým prodejním místem zaujme každého kolemjdoucího, který může okusit kávu z různých koutů světa.

Výjimečné potravinářské výrobky s vysokou trvanlivostí od regionálních výrobců, kteří poctivě tvoří tradiční i netradiční produkty nejvyšší kvality a výborné chuti.

Dobroty z čisté přírody beskydských hor, ručně vyráběné dle tradičních receptur našich babiček.

Řemeslný pivovar HoppyDog Pub přiveze svrchně kvašená a bohatě chmelená piva, která stojí za ochutnání.

Objevte s námi kouzlo orientální kuchyně, převážně Egyptské.

Popcorn je vypukaný pouze za použití horkého vzduchu, bez tuku nebo palmového oleje. Receptura popcornu je zdokonalená láskou a ruční prací s pravým máslem. Používají pouze kukuřici bez GMO.

Můžete se těšit na originální sushi za pomocí designové řasy. Detail sushi je i jediným výrobcem takto kreativního sushi na světě.

Jsme výborné cateringové bistro, ve kterém se zaměřujeme na americkou a mexickou kuchyni.

Parta kluků, která s největší pečlivostí a láskou k řemeslu vaří spodně i svrchně kvašená piva plná překvapení.

Kvalitní hranolky dle belgické receptury jsou vždy čerstvě a ručně nakrájené. Specifické je také dvojí smažení, vlastní receptura čerstvých speciálních italských omáček a dipů..

Otevřený barový prostor ukrývá ještě otevřenější barmany, kteří vám připraví naprosto úchvatný drink.

Přivezeme na akci unikátní sortiment Japonských nožů YAXELL.

Zábava pro děti - skákací hrad, balonky plněné heliem, malování na obličej, dětské tetování.

Díky všem lokálním partnerům

Pořadatel pro toto město

Marcel Palovčík
Masarykova 59
742 45 Fulnek

IČO: 01898485
DIČ: CZ8402085241

Poslední článek z blogu
Garden Food Festival
Soutěž o grill!