× Festival v Olomouci zrušen! Ti, co mají vstupenku, tak dostanou peníze zpět do 3 týdnů. Děkujeme za pochopení.

Nový Jičín

30. 07.–01. 08. 2021
Detailní informace o akci
Garden Food Festival zavítá poprvé do Nového Jičína. S sebou přinese bohatý program, workshopy a tradiční i netradiční pokrmy. Brzy zveřejníme více informací.

Pátek

17:00
Cimbálová muzika Poštár + zahájení (Markéta Hrubešová)

Netradiční „cimbálová“ muzika Poštár nabízí hudební zážitek pro všechny věkové kategorie.

20:00
Hrdza (SK)

Hudba hraná s radostí a ze srdce.

Sobota

10:00
Zahájení Garden Food Festivalu s Markétou Hrubešovou
1. ročník startuje
12:00
Vaření s šéfkuchařem
Šéfkuchař Ondřej Molina - Back2Back cooking
Šéfkuchař vs. návštěvník. Zády k sobě, pod dohledem kamer. Jedno jednoduché jídlo, stejný čas. Návštěvník na základě instrukcí od šéfkuchaře bude vařit stejné jídlo. Těšte se na výsledek!
Podívat se na soutěže
13:00
Zážitek pro dospělé
Lukáš Neckář — Sushi pro dospělé

Koupit vstupenku
14:00
Markéta Hrubešová — Tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

15:00
Zážitek pro děti
Lukáš Neckář — Sushi s dětmi

Koupit vstupenku
15:00
Soutěž pro dospělé
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou
Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.
Podívat se na soutěže
16:00
Lukáš Neckář — Color Sushi Show (o sushi od A do Z)

Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.

19:00
November 2nd

Česká kytarová kapela.

21:00
David Koller

Český rockový zpěvák, skladatel a bubeník.

Neděle

10:00–10:20
Zahájení nedělního programu s Markétou Hrubešovou

Nedělní program GFF Nový Jičín startuje!

11:00
David Valíček — Vaříme a dochucujeme octem
Patron Ostravských kurzů vaření a šéfkuchař, který prošel zkušenostmi v luxusním hotelu Burj al Arab v Dubaji nebo v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, se s vámi podělí o své zkušenosti kouzlení s octem a proč jsou jednotlivé druhy odlišné a co to může přinést. Toto zlato v kuchyni vám představí ve své verzi Bzeneckého salátu.
11:00
Zážitek pro děti
Lukáš Neckář — Sushi s dětmi

Koupit vstupenku
13:00
Zážitek pro dospělé
Lukáš Neckář — Sushi pro dospělé

Koupit vstupenku
14:00
Markéta Hrubešová — Tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

15:00
David Valíček — Food styling (velká soutěž o Big Green Egg)

Velká soutěž o gril Big Green Egg. Říká se, že člověk jí očima a své o tom ví i šéfkuchař David Valíček. V této soutěži, která probíhá ve všech městech dá šanci několika z vás, abyste na stage vytvořili stejný pokrm, který musíte upravit podle vlastní fantazie. David vše ochutná, zhodnotí a vyhlásí. Výherce obdrží cenu a bude zařazen do dalšího slosování, které bude o Big Green Egg a proběhne v 20. 9. na našich sociálních sítích. Tak co, dokážeš připravit lákavější pokrm ze stejných surovin, než ostatní?

16:00
Soutěž pro dospělé
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou

Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.

Podívat se na soutěže
17:00
Oficiální ukončení festivalu

Přehled prodejců

Největší radost z Bzeneckého octa však máme my – okurky, papričky, houby či utopenci, když si v zavařovacím nálevu krásně lebedíme a zrajeme.

Vytváříme kávové kompozice podle vlastních receptur, které jsou směsí druhů Arabica a Robusta v poměru 80/20, směsí 100% Arabica, ale i jednodruhové kávy.

Vyrábíme Thajskou rolovanou zmrzlinu z čerstvého ovoce, smetany a sušenek.

Nejsme fastfood, ale děláme kvalitní jídlo rychle. Připravujeme SMASH Burgery jak mají být.

Jsme výborné cateringové bistro, ve kterém se zaměřujeme na americkou a mexickou kuchyni.

Objevte s námi kouzlo orientální kuchyně, převážně Egyptské.

Grig je výsledkem dní, týdnů a měsíců experimentů v naší kuchyni, kde jsme s vizí ekologicky šetrných potravin pracovali na vývoji našich zdravých snacků a jídel.

Vzbudíme v návštěvnících festivalu horskou dráhu emocí: počínaje vyděšením, přes zvědavost a se zakončením překvapivě skvělého chuťového zážitku.

Otevřený barový prostor ukrývá ještě otevřenější barmany, kteří vám připraví naprosto úchvatný drink.

Jednoduché řešení hladu ve světě.

Popcorn je vypukaný pouze za použití horkého vzduchu, bez tuku nebo palmového oleje.

Ondřej Molina je kuchař, který nasbíral své zkušenosti v různých koutech světa především v restauracích s michelinským oceněním.

Jsme tým, který je schopný přizpůsobit se každé akci.

Přivezeme na akci unikátní sortiment Japonských nožů YAXELL.

Můžete se těšit na originální sushi za pomocí designové řasy. Detail sushi je i jediným výrobcem takto kreativního sushi na světě.

Kvalitní hranolky dle belgické receptury jsou vždy čerstvě a ručně nakrájené. Specifické je také dvojí smažení, vlastní receptura čerstvých speciálních italských omáček a dipů.

V profesionálním mobilním baru bude k dispozici čepované moravské Frizzante nebo Prosseco a s ním i míchané drinky. Na míchané drinky používají pouze vlastní domácí sirupy a čerstvé ovoce.

Pestrobarevné sushi, spojení barevné rýže, široké palety zeleniny a směsi koření, to vše Vám předvede Lukáš Neckář. Nechte se stáhnout do víru skvělých chutí.

Specialisté na thajskou a japonskou kuchyni. Pokrmy jsou připravované profesionály, kteří působí ve vyhlášených restauracích. Jejich priorita je použití vždy čerstvých surovin v nejvyšší kvalitě.

Díky všem lokálním partnerům

Pořadatel pro toto město

Marcel Palovčík
Masarykova 59
742 45 Fulnek

IČO: 01898485
DIČ: CZ8402085241

Poslední článek z blogu
Garden Food Festival
Soutěž o grill!