Bzenec

17.–18. 07. 2021
Detailní informace o akci
Hned první zastávka Garden Food Festival zavítá tento rok do Bzence. Připravujeme pro Vás skvělý program, workshopy a tradiční i netradiční pokrmy. Při této příležitosti společně oslavíme 100 let Bzeneckého octa. Máte se na co těšit.

Sobota

10:00–11:00
Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Závitky s dětmi
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář se věnuje i dětským kurzům a pod jeho taktovkou vznikají profi výsledky. Společně s Lídou Ora, šéfkuchařkou na asijskou kuchyni, si vaše děti připraví závitky se zeleninou Bonduelle.
Koupit vstupenku
10:00–18:00
Dětská stage
Chabi production

Atrakce pro děti, soutěže.

12:00
Gastro stage
Markéta Hrubešová — Tak vařím já
Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.
12:30
Bzenecký ocet stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a sterilovaná řepa se zelím
Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.
13:00
Gastro stage
Radek Příhonský — Mexické sope
Vařil v těch nejluxusnějších restauracích v Česku a ve světě, reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli a Dánsku. Jeho pokrmy jste mohli ochutnat i třeba v hotelu Grand Hotel Pupp. A pro vás bude Radek Příhoňský připravovat mexickou specialitu Sopes, malé košíčky plněné nekonečnou řadou náplní.
13:00–14:00
Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Sushi s dětmi
S šéfkuchařem Lukášem i Lídou se naučíte sushi stejně dobře jako dospělí a možná dokonce i lépe! Rodiče se mohou zapojit a uvidí se, komu to půjde více.
Koupit vstupenku
13:30
Bzenecký ocet stage
Eliška Lajdová (hudební vystoupení)

Hudební vystoupení

14:00
Gastro stage
Ondřej Molina — Vaříme a dochucujeme octem

Vařil v těch nejluxusnějších restauracích v Česku a ve světě, reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli a Dánsku. Jeho pokrmy jste mohli ochutnat i třeba v hotelu Grand Hotel Pupp. A pro vás bude Radek Příhoňský připravovat mexickou specialitu Sopes, malé košíčky plněné nekonečnou řadou náplní.Ocet je zlato kuchyně. Bzenecký ocet patří k těm nejlepším na světě a máme jich mnoho druhů, každý se hodí pro něco jiného. Proč jsou důležité a jak mohou pozvednout pokrmy do hvězdných výšin? Téma šéfkuchaře Ondřeje Molinu, která vám ukáže, jak na Bzenecký salát.

15:00–16:00
Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Poke Bowl
Co to je POKE BOWL? Poke je čím dál více trendy jídlo po celém světě. Nejvíce se proslavilo na Hawaji. Má miliony podob a vy si připravíte to možná nejlepší poke ve svém životě!
Koupit vstupenku
15:00
Gastro stage
Ondřej Molina — Back2Back cooking

Recepty šéfkuchaře, který procestoval svět a vařil v těch nejlepších restauracích až u protinožců. Jeho recept, zády k sobě a jeho vedení. Zvládnete uvařit to samé? Těšte se na výsledek!

15:00
Bzenecký ocet stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a cuketová hořčice
Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.
16:00
Gastro stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a sterilované pikantní okurky
Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.
16:30
Bzenecký ocet stage
Event Jaz Trio
Jazzová hudba přesně tak stravitelná, jakou ji chcete mít. Bavíme se tím, že se na našich vystoupeních bavíte Vy.
17:00
Gastro stage
Lukáš Neckář — Barevné sushi

Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.

18:00–19:00
Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Sushi pro dospělé
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.
Koupit vstupenku
18:30
Gastro stage
Honza Grebík
Zpěvák, hudebník a producent.
20:00
Gastro stage
CM Harafica & hosté

Hudební vystoupení.

Neděle

10:00
Dětská stage
Chabi production
Skákací atrakce, malování na obličej, nafukovací balonky
11:00–12:00
Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Závitky s dětmi

Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář se věnuje i dětským kurzům a pod jeho taktovkou vznikají profi výsledky. Společně s Lídou Ora, šéfkuchařkou na asijskou kuchyni, si vaše děti připraví závitky se zeleninou Bonduelle.

Koupit vstupenku
11:00
Gastro stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a sterilovaná řepa se zelím

Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.

12:00
Gastro stage
Radek Příhonský — Mexické sope

Vařil v těch nejluxusnějších restauracích v Česku a ve světě, reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli a Dánsku. Jeho pokrmy jste mohli ochutnat i třeba v hotelu Grand Hotel Pupp. A pro vás bude Radek Příhoňský připravovat mexickou specialitu Sopes, malé košíčky plněné nekonečnou řadou náplní.

12:30
Bzenecký ocet stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a sterilované pikantní okurky

Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.

13:00–14:00
Zážitek pro děti Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Sushi s dětmi

S šéfkuchařem Lukášem i Lídou se naučíte sushi stejně dobře jako dospělí a možná dokonce i lépe! Rodiče se mohou zapojit a uvidí se, komu to půjde více.

Koupit vstupenku
13:00
Gastro stage
David Valíček — Vaříme a dochucujeme octem
Patron Ostravských kurzů vaření a šéfkuchař, který prošel zkušenostmi v luxusním hotelu Burj al Arab v Dubaji nebo v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, se s vámi podělí o své zkušenosti kouzlení s octem a proč jsou jednotlivé druhy odlišné a co to může přinést. Toto zlato v kuchyni vám představí ve své verzi Bzeneckého salátu.
13:30
Bzenecký ocet stage
Honza Grebík a host Kamila Polonyová

Zpěvák, hudebník a producent.

13:30
Gastro stage
Markéta Hrubešová — Tak vařím já

Autorka mnoha kuchařek, skvělá herečka a modelka vám ukáže, jak jednoduše připravit pochoutku pro celou rodinu. Ukáže vám svůj oblíbený recept na Hráškový krém se slaninovým chipsem a trhané kuřecí maso s nakládanou cibulí a čedarem.

14:00
Loutkové divadlo
Perníková chaloupka

Hra Perníková chaloupka pro děti zdarma.

14:00
Vaření s šéfkuchařem Hlavní stage
Šéfkuchař Ondřej Molina - Back2Back cooking

Šéfkuchař vs. návštěvník. Zády k sobě, pod dohledem kamer. Jedno jednoduché jídlo, stejný čas. Návštěvník na základě instrukcí od šéfkuchaře bude vařit stejné jídlo. Těšte se na výsledek!

15:00
Bzenecký ocet stage
Veronika Gruntová — máma z gruntu a cuketová hořčice

Učím lidi kolem sebe věcem, které naše babičky uměly, a my úspěšně zapomněli. Ukázky a povídání nejen o zavařování, ale i vlastním pěstování zeleniny.

15:00
Gastro stage
David Valíček — Food styling

Velká soutěž o gril Big Green Egg. Říká se, že člověk jí očima a své o tom ví i šéfkuchař David Valíček. V této soutěži, která probíhá ve všech městech dá šanci několika z vás, abyste na stage vytvořili stejný pokrm, který musíte upravit podle vlastní fantazie. David vše ochutná, zhodnotí a vyhlásí. Výherce obdrží cenu a bude zařazen do dalšího slosování, které bude o Big Green Egg a proběhne v 20. 9. na našich sociálních sítích. Tak co, dokážeš připravit lákavější pokrm ze stejných surovin, než ostatní?

15:00–16:00
Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Bonduelle škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Poke Bowl

Co to je POKE BOWL? Poke je čím dál více trendy jídlo po celém světě. Nejvíce se proslavilo na Hawaji. Má miliony podob a vy si připravíte to možná nejlepší poke ve svém životě!

Koupit vstupenku
15:00
Dětská stage
Show dětského baviče Páji Chabičovského
16:00–17:00
Zážitek pro dospělé Kapacita 20 osob
Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem — Sushi pro dospělé
Sushi mistr a špičkový šéfkuchař Lukáš Neckář představí sushi od A do Z. Pod jeho vedením si připravíte klasické MAKI SUSHI rolky, oblíbené KALIFORNSKÉ ROLKY neboli URAMAKI SUSHI a také NIGIRI SUSHI.
Koupit vstupenku
16:00
Bzenecký ocet stage
David Valíček
Šéfkuchař David Valíček a jeho pojetí kuchyně zblízka. Milovník různých druhů octa vám podrobněji ukáže odlišnosti této vynikající suroviny a je připraven odpovídat na vaše dotazy.
16:00
Gastro stage
Soutěž v otevírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou

Šéfkuchař Ondřej Molina vybere z publika 2 návštěvníky. Vybaví je nožem a ochrannou rukavicí. Následně se rozběhne soutěž kdo rychleji správně otevře určitý počet ústřic. Na vítěze čeká překvapení. Otevřené ústřice ochutnají návštěvníci v publiku.

17:00
Gastro stage
Oficiální ukončení festivalu

Přehled prodejců

Bzenecký ocet si pro náš festival připravil limitovanou edici balení sad ovocných octů (jablečný, vinný bílý a červený, Balsamico ocet a crema, Speciál na saláty), ke kterým obdržíte zdarma knihu 100 receptů pro vaření s octem.

Bzenecký ocet

Tyrolské delikatesy ze severního, východního, západního, jižního Tyrolska a Trentina - vybrané špičkové výrobky ze srdce Alp.

Budeš koukat, jak ti červíci zachutnají!

Výrobce makronek, eclairs, tartaletek, cupcakes a spoustu dalších sladkostí.

Zažeň svůj hlad chutí Indonésie.

Ondřej Molina je kuchař, který nasbíral své zkušenosti v různých koutech světa především v restauracích s michelinským oceněním.

Přivezeme na akci unikátní sortiment Japonských nožů YAXELL.

Objevte s námi kouzlo orientální kuchyně, převážně Egyptské.

Pivovar Stern je parta kluků, kteří se rozhodli ukázat všem, že pití piva není jen o ležácích a o stejné chuti.

Vytváříme kávové kompozice podle vlastních receptur, které jsou směsí druhů Arabica a Robusta v poměru 80/20, směsí 100% Arabica, ale i jednodruhové kávy.

Určeno pro všechny milovníky mexické kuchyně.

Grig je výsledkem dní, týdnů a měsíců experimentů v naší kuchyni, kde jsme s vizí ekologicky šetrných potravin pracovali na vývoji našich zdravých snacků a jídel.

Kvalitní hranolky dle belgické receptury jsou vždy čerstvě a ručně nakrájené. Specifické je také dvojí smažení, vlastní receptura čerstvých speciálních italských omáček a dipů.

Bistro Štěpán se zaměřuje na českou kuchyni v moderním provedení.

Můžete se těšit na originální sushi za pomocí designové řasy. Detail sushi je i jediným výrobcem takto kreativního sushi na světě.

Specialisté na thajskou a japonskou kuchyni. Pokrmy jsou připravované profesionály, kteří působí ve vyhlášených restauracích. Jejich priorita je použití vždy čerstvých surovin v nejvyšší kvalitě.

Pestrobarevné sushi, spojení barevné rýže, široké palety zeleniny a směsi koření, to vše Vám předvede Lukáš Neckář. Nechte se stáhnout do víru skvělých chutí.

V profesionálním mobilním baru bude k dispozici čepované moravské Frizzante nebo Prosseco a s ním i míchané drinky. Na míchané drinky používají pouze vlastní domácí sirupy a čerstvé ovoce.

Díky všem lokálním partnerům

Pořadatel pro toto město

Topakce s.r.o.
Klukova 830, Staré Město
686 03 Uherské Hradiště

IČO: 05968801
DIČ: CZ05968801

C 99031 vedená u Krajského soudu v Brně

Poslední článek z blogu
Garden Food Festival
Soutěž o grill!